MARDİN İLİ KIZILTEPE İLÇESİNDE Kİ PKK SALDIRISINI LANETLİYORUZ

Mardin'de  ki PKK Saldırısını Lanetliyoruz..

Mardin ili Kızıltepe ilçesinde 10 Ağustos Çarşamba günü PKK tarafından gerçekleştirilen bombalı araç saldırısı üzerine MAZLUMDER Mardin Şubesi olarak;

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen saldırıda 2 sivil 1 polis hayatını kaybetmiş 50'ye yakın kişi yaralanmıştır. Bombalı araçla düzenlenen saldırı hastaneye yakın ve çok sayıda eczanelerin bulunduğu ve yerleşim alanların içerisinde ağır tahribata sebep olmuş, şehir merkezinde onlarca araç, iş yeri ve evler hasar görmüştür.

Aynı saatlerde Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda ise aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu 5 sivil hayatını kaybetmiş 5’i ağır 12 kişi de yaralanmıştır.

Bu menfur saldırılarda hayatı kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifa temenni ediyor, yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

15 Temmuz alçak darbe girişimi sonrasında toplumda gelişen barışçıl çözüm ümidine zarar veren bu eylemlerin son bir yılda yaşanan şiddet döngüsünü yeniden güçlendirildiğini, ülkemize yönelik dış mihrapların taşeronluğunu yapan örgütlerin de boş durmadığı açıktır.

MAZLUMDER olarak;

Şehir merkezlerine saldırmayı ve masumların canına kast etmeyi bir siyaset olarak benimseyen PKK örgütünü en sert şekilde kınıyor ve bu vahşi saldırılarını lanetliyoruz.

İnsanlığın en temel değerlerini hedef alan bu ve benzeri saldırılar karşısında bütün vicdan sahiplerini tek vücut halinde ses yükseltmeye davet ediyoruz.

MAZLUMDER Mardin Şubesi

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-08-12
Okunma Sayısı : 208
Şube ve Temsilcilerimiz